חוויית לידה מושלמת. יש דבר כזה!

לפני שנתחיל, 3 שאלות:

  1. שמעת פעם על אולטרסאונד לבדיקת פתיחה?

  2. על מחלקת יולדות שבה יש לך חדר פרטי ומפנק?

  3. ועל חדרי לידה עם מרדים שנמצא 24/7?

את מוזמנת להכיר 🙂 

בית חולים וולפסון, בעיר חולון פתח בפנינו צוהר ראשוני להכרות עם המונח "חוויית לידה".
בואו נגיד את האמת: בכל בית חולים יש חדרי לידה, ויש מלא מיטות אשפוז במחלקת יולדות, אחרי הלידה, אבל רק בלידה האחרונה שלי (שביעית בלעה"ר) הבנתי מה זו "חוויית לידה", וזה קרה בזכות הקורונה ובוולפסון. מאז – בוולפסון יש לך גם ארוחות כשרות למהדרין, (שמיטה לחומרא, חסלט, בישול יהודי לפי דעת הבית יוסף, בדיקת קטניות ועוד) ורובוט מידע מיוחד עבור הציבור שמקפיד על כשרות מהודרת.

ובינתיים – את מוזמנת לצפות בסרטונים הקצרים של פרופ' ערן וינר, מנהל אגף נשים בוולפסון, ולהרגיש עד כמה חוויית הלידה שלך בוולפסון תהיה טובה.

ניתוח קיסרי הוא לא פעולה נדירה. 25% מהלידות בעולם המערבי וכ20-22% בישראל מסתימות בניתוח קיסרי מכל הסיבות שהן.

חלק נכבד מהלידות ובדרך כלל הלידות היותר מורכבות ואנו מתייחסים אליו ברצינות תהומית.

ניתוח קיסרי מתבצע בוולפסון בחדרי הניתוח של חדרי הלידה. הם נמצאים בתוך חדר לידה במרחק מטרים ספורים מחדרי הלידה. היתרון של זה הוא ברור, אם חס וחלילה יש מקרה חרום אנחנו נמצאים מחדר לידה לחדר ניתוח תוך דקה. יש מרדים שהוא נמצא 24/7 בחדר לידה וזה מוסיף המון לתחושת הבטיחות בלידה.

ניתוח קיסרי לא אמור להיות חוויה טראומטית לאף אחד. אנחנו עושים כל מאמץ בוולפסון להפוך ניתוח קיסרי, בטח אם הוא ניתוח אלקטיבי מתוכנן, אבל גם אם הוא לא מתוכנן ואפילו ניתוח חירום לחוויה שהיא חוויה טובה, כמה שיותר דומה ללידה הווגינלית.

מה זה אומר? זה אומר שהמון דברים שאולי לא חשבתם עליהם ואולי לא היו בעבר.

יש המון מה לעשות בחדר ניתוח. אנחנו מעודדים, יוזמים ואפילו דוחפים לעשות אותם בחדר ניתוח. כמו SKIN TO SKIN מיד לאחר החילוץ,

'קיסרי ידידותי' היולדת יכולה לבקש להפוך את המסך המפריד בינה לבין שדה הניתוח לשקוף בזמן חילוץ התינוק, היא יכולה להיות שותפה אקטיבית לדחיפה והלחיצה וההוצאה של התינוק מהרחם בדומה מאוד ללידה וגינלית, היא יכולה לראות את התהליך, היא כמובן יכולה לראות את התינוק/ת מיד כשהם נולדים.

הנקה בחדר לידה, אפס הפרדה, כל הדברים האלה אפשריים צריך לחשוב עליהם, אין לנו זמן לפרט על כל דבר אבל אתן מוזמנות לבוא ולשאול ולדון ולהגיד לנו בדיוק בדיוק איך אתן רוצות שחווית הניתוח שלכן תיראה.

בניתוחים האלקטיביים יש לנו בחירת מנתח, אתן יכולות לתאם. יש לנו תמיד צוות בכיר בחדר לידה, וכל ניתוח קיסרי מתבצע על ידי רופא בכיר. אבל אם אתן רוצות שרופא/ה ספציפיים ינתחו אתכם תתאמו אתנו ואנחנו נעשה כל מאמץ שזה יקרה.

יש לנו מצלמה בחדר ניתוח שמאפשרת לכן קשר עין רציף עם התינוק/ת גם אם לוקחים אותם לרגע, בין אם זה לנקות, לבדיקת רופא, לשקילה וכו', אתן ממיטת המנותחת יכולות להסתכל את עמדת הטיפול בתינוק/ת ולשמור על קשר עין רציף איתם.

מוזיקה בחדר ניתוח, אפס הפרדה כמו שאמרנו, כל הדברים האלו הם אפשריים.

ייעוץ לגבי לידה רגילה מול ניתוח קיסרי זה משהו שצריך לבוא ולהתייעץ עליו במרפאת ניתוחים קיסריים או במרפאת הריון בסיכון, אפשר לתאם את כל הדברים האלו דרכנו, דרך המרפאות או דרך הטלפון שנתתי.

 

לגבי לידה רגילה אחרי ניתוח קיסרי, אנחנו מאוד מעודדים ויבק- מה שנקרא לידה ווגינלית לאחר ניתוח קיסרי, אנחנו חלילה לא מייעדים כל יולדת שעברה ניתוח קיסרי בעבר ללדת בניתוח קיסרי חוזר, אבל היעוצים האלו הם פרטניים, כל מקרה לגופו, הם קשורים קודם כל לרצון של היולדת, איך היא רוצה ללדת בלידה שלאחר הניתוח קיסרי, אבל גם בעוד דברים כמו מה הייתה הסיבה לניתוח הקיסרי הקודם, מה המצב בהריון הנוכחי, אלו דברים שאי אפשר לענות עליהם במסגרת זו, צריך לקבל עליהם ייעוץ פרטני במיון יולדות או במרפאות הריון בסיכון או לכתוב לנו שאילתה בוואצאפ ואנו נחזור אליכם בהקדם.

ולגבי השאלה האם אנחנו מעודדים ומאפשרים ויבקים- התשובה היא חד משמעית כן.

האם ביולדות א' ניתן לישון עם הבעל? וכן האם החדרים נפרדים?

התשובה היא כן וכן.

יולדות א' היא מחלקה מעולה אשתי ילדה שם לפני כשנה. חדרים ענקיים, חדרים פרטיים, רוב החדרים אף גדולים יותר ביולדות א' והבעל יכול להישאר בחדר, יש מיטה נפתחת עבורו בדיוק כמו במחלקה השנייה.

ההבדל העיקרי בין המחלקות הוא ההבדל הגאוגרפי, ואגב, המרחק הפיזי ביניהן הוא 50 מטר.

האם אתם מאפשרים לידה רגילה לתאומים או רק קיסרי?

היו לנו ב- 2021 4 לידות של שלישיות והרבה לידות של תאומים.

אנחנו אוהבים תאומים. אנחנו מבינים בתאומים.

יש לנו מרפאה ייחודית שמתעסקת עם ליווי של הריונות תאומים. אז אם יש לכם הריון עם תאומים אנחנו ממליצים לכם לבקש לעשות את כל מעקב ההיריון בוולפסון.

השאלות לגבי הלידה – כל מקרה לגופו.

באופן כללי אנחנו מעודדים לידות ווגינליות בתאומים. ואפילו מתמחים מגיעים במדיניות מאוד ליברלית בקבלת תאום שני במצג עכוז. יש לנו תמיד צוות ערוך בחדר לידה תורנים כוננים שיכולים לקבל לידות עכוז של תאום שני.

לגבי מועד היילוד, איך כדאי ללדת האם בלידה רגילה האם בניתוח קיסרי האם לעשות זירוז או לא- אלו שאלות שצריך לתת להן מענה פרטני בשבועות המוקדמים יותר של ההיריון דרך קביעת תורים של וולפסון למרפאות הריון בסיכון ואם זה מעבר לשבוע 36 ניתן להגיע למיון ולקבל ייעוץ שם.

מה קורה כשעמוס בחדר לידה לגבי אפידורל ומהי הזמינות של המרדים?

אנחנו באמת צריכים לצורך ההכנה לאפידורל את הטווח זמן הזה של רבע שעה- עשרים דקות מהרגע שפותחים וריד לוקחים ספירת דם שולחים אותה למעבדה ומערים לכן נוזלים לגוף כדי להכין אתכן בצורה הטובה ביותר לאפידורל. וכן, אפשר לעשות את כל התהליך הזה גם בחדר הקבלה.

יש לנו חדר קבלה מצוין שמצויד בהכל, והוא נמצא פיזית בתוך חדר לידה והוא נותן מענה עד שאתן נכנסות לחדר שלכן בתוך חדר לידה

תוכן אקורדיון

לגבי זמינות המרדים- יש לנו מרדים שכל התורנות שלו מסתכמת בחדר לידה. רק חדר לידה ומתן מענה אך ורק ליולדות.

אנחנו יודעים לנסות ולווסת את המענה של המרדים ולתת לכם את האפידורל עד כמה מהר שניתן.

מעטות היולדות שלא הספיקו אצלנו לקבל את האפידורל.

האם ניתן לבדוק פתיחה על ידי אולטרסאונד?

באופן כללי הבדיקה לפתיחה היא וגינלית. אני מתאר לעצמי שמי ששאלה את השאלה הזו יש לה הגבלות, חשש אולי איזושהי טראומה קודמת מבדיקה וגינלית ושואלת לגבי אלטרנטיבה של בדיקת הפתיחה באולטרסאונד.

אז בהחלט זה משהו שאנחנו מתמחים בו ויש לנו רופאים ספציפיים שמוכשרים והוכשרו לזה בחדר לידה בימים אלו ממש.

אם ליולדת יש איזשהו חשש מבדיקה וגינלית, איזשהן מגבלות, איזשהו טראומה איזשהו סיפור עבר שהיא סוחבת אתה מלפני כן, אנחנו מעודדים ומבקשים שתבואו להתייעץ אתנו לפני, בפגישה עם מיילדת. וגם אם לא הספקתם לפני הלידה אז בהגיעכן לחדר לידה.

וכן יש אלטרנטיבות, יש אפשרות להקלה, לאפידורל מוקדם, וכן יש אפשרות לבקש מינימום בדיקות וגינליות וכן יש אפשרות ספציפית עד שלב מסוים בלידה להעריך את הפתיחה על ידי אולטרסאונד.

תציינו מה הסיבה שאתן חוששות מבדיקה וגינלית ואנחנו נעשה מקסימום מאמץ כדי להימנע מבדיקות מיותרות.

נשים שחוות קושי בבדיקה וגינלית, אם בבדיקה ידנית או באולטרסאונד, זה לא דבר נדיר או חריג, זה לא דבר שצריך להתבייש בו. זו תופעה נפוצה, תשתפו אותנו, אנחנו מכירים את זה, אנחנו לא נזדעזע ולא נבקר אתכן ולא נתרגש. להיפך. תשתפו ונעזור לכן. נעזור לכן לעבור את החוויה הזו בצורה טובה ולא טראומטית.

אנחנו מבטיחים שלא נעשה לכן שום דבר שהוא מכאיב או טראומטי, יש לנו טכניקות, יש לנו ניסיון בזה. שתפו אותנו.

מה היחס בין יולדת למיילדת? האם ניתן לבחור מיילדת?

בכל משמרת יש כמות מיילדות שמשובצת לאותה משמרת והיחס שלנו הוא בין מיילדת אחת לשתיים או לשלוש יולדות.

ברגע שאנחנו מגיעים למצב של עומס, כאשר יש כבר לכל מיילדת מעבר לשתי יולדות- יולדת שלישית, אנחנו מזמינים מהבית כוננת שמשובצת בסידור עבודה וזו המטרה שלה, שבמידה ואנחנו מגיעים למצב כזה של אחת לשלוש הכוננת מגיעה מהבית ואנחנו מנסים לווסת את זה כדי שהיחס יולדת מיילדת יהיה המרבי ביותר שאנחנו יכולות לתת לך.

אנחנו אוהבות את הזמן הזה בחדר אתכן, ואנחנו רוצות לעשות אותו כמה שיותר טוב עבורכן במלוא הזמן שעומד לרשותנו. ביחס של מיילדת לשתי יולדות.

 

ולגבי בחירת מיילדת- אם אתן מגיעות למשמרת של אחת המיילדות שאתן מכירות, ואותה מיילדת נמצאת בחדר לידה במשמרת שלה, זה בסדר לשאול אם היא נמצאת וגם לבקש שבמידה ומתאפשר שהיא תטפל בכן. והיא תעשה זאת בשמחה גדולה ובאהבה וישתדלו לשבץ אתכן עם אותה מיילדת שנמצאת באותה המשמרת.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *