שמנים ארמותרפיים לקראת לידה

מספיק להריח את השמן האתרי על מנת שיחדור פנימה ויוכל לפעול.

ערב טוב,

הערב נפגש עם לבנה פרידמן ונדבר על מגוון נושאים שעולים המון פעמים בכל הקבוצות.

נשמח לשמוע ממך כמה מילים על תחום ההתמחות שלך.

אני מטפלת בכירה בארומתרפיה.

ארומתרפיה זה ריפוי וטיפול באמצעות שמנים אתריים.

שמן אתרי כזה שכולן מכירות כמו שמן לבנדר שנכנס למערכת הדם בהרחה שלו. המשמעות שמספיק להריח את השמן על מנת שיחדור פנימה השמנים האתריים חייבים להיות מדוללים בשמני נשא וההבדל בין שינם – ששמן נשא כמו זית, חוחובה שקדים לא חודר למערכת הדם ואילו השמנים האתריים יחדרו לא כל השמנים האתריים, למעשה רק מיעוטם יתאים לתקופת ההיריון, לתינוקות ולילדים.

נשמע מבטיח:)

נתחיל עם סימני המתיחה בהריון.

כידוע,  כשהבטן גדלה יש סיכוי לקבל "פסים" די בולטים על הבטן, הבעיה היא שהם נשארים אתנו כנדוניה לכל החיים.

האם אפשר לטפל בהם ואפילו למנוע אותם מראש?

צריך לטפל בסימני המתיחה מראש. חייבים להתחיל להזין את העור מהחודשים הראשונים ולשמור על אלסטיות העור

אין כזה דבר להחזיר את הגלגל אחרונית, ובכך לאפשר לו להיות מסוגל להגדיל את הנפח שלו

לאחר שיש סימני מתיחה אי אפשר להעלים אותם.

אני מקווה שאת מודעת לעובדה שעכשיו המון נשים התאכזבו… אין שום דרך לטשטש את הסימנים גם לאחר מעשה?

העור למעשה קרוע וסדוק. אם מדובר בשלב התחלתי מאוד ניתן לעצור את התהליך, אבל לא ממש. בכל מקרה להמשיך להזין את העורכי הוא לפחות ישמור על החיוניות שלו.

טוב, קצת הרגעת…

כמובן שחובה לדאוג להשתמש בחומרים טבעיים לפחות בתקופה למשחות וקרמים סינטטיים לא באמת מהווים תזונה נכונה לעור.

עכשיו, אחרי שכבר הבנו שכדאי להתכונן מראש,

איך כדאי להתכונן ללידה? ומתי להתחיל?

ישנן דרכים רבות להתכונן ללידה ונדבר יותר על דרכים טבעיות.

סימני מתיחה – רק משחה טבעית עם שמנים אתריים שיתאימו לשמירה על העור וגם על תמיכה במערכת העיכול של האישה, שמן מנדרינה הוא כזה.

כשאתן חושבות על העור שמשנה צורה, חישבו גם על הפטמות ושבוע לפני הלידה כבר תתחילו למרוח אותן במשחה טבעית. כי אנו נרצה שעור הפטמה יהיה רך וגם לא יסבול מסדקים.

ומה לגבי מניעת חיתוך חיץ בלידה?

לגבי עיסוי פרינאום מקדיםאני פחות דוגלת בעיסוי פירנאום אגרסיבי עם שמן פשוט כמו שמן שקדים. הפעולה המכנית התוקפנית אינה טובה לטעמי בשלב זה. אני חושבת שהפעולה צריכה להיות עדינה, והשמנים צריכים להיות שמנים אנטי דלקתיים ומשקמי רקמות כמו שמן קלנדולה, רוז היפ וזיפן. מריחה שלהם כבר תסייע בהכנת האזור.

את ממש זורקת כאן פצצת אטום.

תמיד דברו על עיסויים… טוב לדעת שאפשר לחסוך את הסל והצער של החיתוך בעדינות, עם שמנים אתריים.

נכון. ואם נדבר על חיזוק כלליאני ממש ממליצה על חליטת סרפד. הם לא חודרים למערכת הדם. גם תוספת ברזל וויטמינים, חיזוק  כלי דם, מעולה לבצקות דליות ואף יתרום לחיזוק השיער. שמן קלנדולה, רוז היפ וזיפן הינם שמנים צמחיים. באזורים עדינים אנחנו נשתמש בשמנים צמחיים סופר עדינים וסופר תומכים.

רגע, ברזל וויטמינים הם תוספות מזון ולא שמנים. נכון?

את לגמרי צודקת ולכן ציינתי ״חיזוק״

אחת התופעות המציקות בהריון היא דליות.

ראשית –

האם אפשר לטפל בדליות באמצעות ארימותרפיה?

וכמובן – איך עושים זאת?

הטיפול בדליות יכול להתחיל באמת הצריכה של חליטת סרפד, בהתזה של הידרוסול רוזמרין ( מיצוי מיימי של רוזמרין). התזה של הידרוסול גרניום שהוא מיצוי מיימי של גרניום. שניהם נעימים מאוד, מקררים ומכווצים כלי דם בטוחים לחלוטין בהריון.

הנושא של שימוש בחומרי גלם טבעיים הוא נר לרגליי, ולכן אני מצטטת חלק קטן ממאמר שכתבתי בנושא. כדאי לקרוא ומומלץ לפחות בתקופה רגישה של הריון, לידה, תינוקות וילדים להשתמש במוצרים טבעיים.

מכירות וזלין, שמן פאראפין שנקרא גם שמן מינרלי?

כולם תוצרת של אותו משאב מהטבע – נפט . יש לצערי תפיסה שגוייה אצל חלק מהאנשים וחשוב לדייק: נפט הוא מוצר שמקורו בטבע אבל בטבע יש המון המון חומרים שחלקם רעילים לנו לפעמים אלילו מאוד וגורמים לנו נזק.

אז נכון הוא עובר זיקוק, סינטוז ותהליכים נוספים כדי להפוך אותו לשמן אבל זה לא משנה את העובדה הפשוטה שהגוף שלנו לא רק שלא יכול להפיק ממנו תועלת אלא הוא ממש מזיק לו לטווח הארוך.

הסיבה בעטיה מוצרי הטואלטיקה משתמשים בו היא משולשת. הוא זול (מאוד), הוא גורם רגעית לתחושה של לחות (מדומה כי היא לא אמיתית, ובפועל בעצם לוקחת לחות מהשכבות העמוקות יותר של העור), והוא ממכר – ולכן צריך להמשיך להשתמש בו כי אחרת הכל חוזר. תנסו להיזכר מתי שמתן שפתון פשוט, והרגשתן שאתן לא יכולות להפסיק למרוח אותו ולמרות זאת עדיין מרגישות יובש?

קצת כמו סטרואידים.

הבעייתיות הנוספת בשימוש בשמן מינרלי היא העובדה שבעצם בהיותו חוסם את העור מבחוץ – הוא כולא בתוכו כל מיקרו גרגיר של חומר בעייתי ומגרה שהצטבר על העור ובעצם לא מאפשר לעור להוציא אותו החוצה במנגנונים הטבעיים שלו .

לעומת שמנים צמחיים בכבישה קרה שנותנים נוטריאנטים של ממש שעוזרים לעור הפגוע לחזור לתפקד כמוו שצריך עם ״כלים – חומרים ״ פעילים של ממש שעוזרים לו לחזור לטבע שלו שמן מינרלי בעצם מנוון את המערכת העורית על כל גורמיה ובעצם יוצר תלות במשהו חיצוני שגם מריע איתו. הוכח כבר בהמון מחקרים ששמן מינרלי גורם להזדקנות מוקדמת של העור ואיבוד הלחות של הרקמות העמוקות יותר של העור, היות ולחות אמיתית מפאראפין לא מתקבלת. בחלק מהמחקרים מדובר אפילו על דברים חמורים יותר ששימוש בשמן מינרלי מביא עימו.

נשירת שיער אחרי לידה

אחת התופעות שכמעט כולן סובלות ממנה היא נשירת שיער, ודווקא לאחר הלידה. מה הסיבה לתופעה והאם יש דרך לעצור אותה?

כן. נשירת שיער זה תסמין של הגוף המנסה לחזור לעצמו לאחר השינוי ההורמונלי שעבר, ולא רק. גם המאמץ הנדרש מהגוף לקיים את ההריון ולעבור את הלידה פיזית ומנטלית.

הייתי מתחילה בתזונה מטיבה עד כמה שאפשר, אוכל פשוט ובריא כמו ירקות שורש, קטניות אגוזים שונים ודייסת שיבולת שועל. כל זה על מנת להתחזק ולהתחיל למלא את החוסר מבחינת ארומתרפיה – ריסוס השיער בהידרוסול עשב לימון (שיש לו ריח נפלא) ומיצוי מיימי של עשב לימון.

דבר נוסף שניתן להשתמש בו במהלך ההיריון זה שמן מרגיע לשינה. נשים רבות סובלות במהלך ההיריון מחוסר יכולת לישון שינה עמוקה, כאן הארומתרפיה יכולה לסייע. שמן לבנדר, לבונה וקמומיל הם מרגיעים ברמה גבוהה. הם יאפשרו שינה ורגיעה וכמובן שהם בטוחים לחלוטין לאישה ההרה.

נקפוץ קצת קדימה, סוף סוף אנחנו אחרי הלידה בשעה טובה, ויש לנו בייבי קטן ומתוק שמצטרף למשפחה.

מהן ההמלצות שלך לטיפול בתינוק?

בראש ובראשונה לא לאפשר לסבן את התינוק מיד לאחר היוולדו. פשוט תאמרו לא!!!

מה הכוונה?

התינוק נולד עם שכבת הגנה וורניקס שמגנה עליו, שומרת על לחות העור וחום התינוק. על גבי העור ישנם חיידקים טובים המהווים חלק מהמערכת החיסונית, הסבון יסיר אותם.

בחודש חודשיים הראשוניםשמן אמבט טבעי בלבד!! התינוק לא מלוכלך וכך תשמרו על בריאותו.

שימו לב שאתן לא משתמשות בשמן סינטטי שמוצאו מהנפט כמו שמן מינרלי או פראפין.

משחת החתלה – רצוי מאוד גם טבעית וסמיכה דייה כדי שתהווה חיץ בין עור התינוק לבין ההפרשות.

שאלה אחרונה לפני שנעבור לשאלות מחברות הקבוצות:

מה דעתך על תכשירים למניעת הידבקות בכינים?

הנה אנחנו נחזור לנושא של הנפט🙂

רוב המוצרים למניעת כינים מבוססים על נפט חד וחלק. מחקרים מראים עד כמה זה לא בריא ברמה של אלרגיות ברמה של התפתחות מינית מוקדמת ואף חוסר יכולת העור לנשום.

יש פתרונות טבעיים פשוטים ובריאים. קחו שמן קוקוס, מרחו כמות נדיבה. חפיפה ואין כינים.

שמן קוקוס פשוט? מהסוג שקונים בסופר ידחה כינים?!

הוא לא דוחה כינים. הוא הורג את הכינים. שמן הקוקוס מפרק שכבות חלבון. פשוט השאירו כמה שעות וסרקו במסרק סמיך

ואכן לא מאפשר לכינים תזוזה.

זה כל כך פשוט לטפל בבעיה בלי לגרום לילד שלך לנשום נפט או חומרים סינטטיים אחרים. למניעת כינים אנו נחזור להידרוסול עשב לימון נפלא שימנע את הכינים ואף יפזר ריח נפלא.

טוב לדעת!

אנחנו עוברות לשאלות מחברות הקבוצה.

  1. את מדברת המון על שמנים שלא הכרתי, איפה קונים אותם? ואיך מרססים אותם?
    שמן אתרי בהיותו שמן שחודר למערכת הדם חייבים לקנות ממקור בטוח. כאן בארץ יש את נילס יארד בחלק מבתי הטבע. השמנים שלהם טובים. אצלי אפשרי לקנות שמן אתרי לבנדר אורגני ומוצרים נוספים.

2. כתומכת לידה ידוע לי שישנו איזה שהוא שמן חזק להרחה במידה והשיליה לא משתחררת אחרי לידה או שלא יצאה בשלימותה, רק לצערי לא משיגה אותו… ידוע לך למה אני מתכוונת?
כאחת שפגשה הרבה תומכות לידה ולימדה אותן שאנו יכולים לקבל את אותה התוצאה ברכות ולא על ידי שמן חזק (הערת לידה זה כח: השמן שהשאלה עוסקת בו הינו שמן בזיליקום)

3. מה כדאי להקפיד מחודש ראשון של ההיריון? ואיך אפשר שהלידה לא תכאב מבחינת שמנים…
אני לא מאמינה בשמנים אגרסיביים כיון שהשפעה שלהם על האם וגם על הדולה המריחות אותם לא תיהיה טובה והאם צריכה גם להניק.
למטרה זו יש לנו מרווה מרושתת, גרניום וברוש. ישנם שמנים אתריים שהם אנלגזיים כלומר משככי כאבים: לבנדר, ארז, עשב לימון, אקליפטוס רדיאטה. אלה שמנים שיעזרו לשרירים רצוניים וחלקים להיות משוחררים. יש כמובן את ההדרים שהם מרגיעים וברגע שיש רוגע הכול הולך חלק יותר. יש את הרוז והיסמין באמת להרפיית כללית ורק הרחם תעבוד.

4. אני אשמח אם היא תוכל לעשות סדר איזה שמנים מסוכנים לתינוקות ואיזה בטוחים לשימוש ואם אפשר טיפה על הסגולות של השמנים הפופולאריים.
לגבי תינוקות מומלץ לבנדר, קמומיל רומן, מנדרינה ולבונה. אל תתפשרו ותינוקות רק שמנים אורגניים כי הם חודרים למערכת הדם ואין אנו רוצים שיחדרו עם חומרי הריסוס של הצמח.

  • לבנדר – להרגעת מערכת העצבים ותמיכה במערכת החיסון העושה את צעדיה הראשונים.
  • לבונה – מעולה לחיזוק מערכת הנשימה
  • מנדרינה וקמומיל רומן – תמיכה במערכת העיכול

5. האם יש שמן טבעי שמזרז לידה במקום זירוז רפואי? וכן עם איזה שמן היא ממליצה את העיסוי פרינאום ומאיזה שבוע? שמעתי משהו על שמן קיק לזירוז, הגיוני?

שמן קיק אינו מומלץ כלל. מדובר בשמן שלמערכת העיכול קשה לעכל ולכן שהיא ״תתחיל לעשות בעיות״ היא תגרה פעילות רחמית. עדיף שהאישה תהיה עם כוחות בחדר הלידה. אפשרי באמת לנסות למרוח שמן גוף עם רוז ויסמין אבסולוט להרגעת שרירים רצוניים וחלקים וגירוי פעילות רחמית, לשתות תה מרגיע כמו תה קמומיל.

6. ראיתי שהיא מדברת על עור התינוק, אשמח אם יש לה פתרון לאטופיק דרמטיטיס, או פצעים בפנים לתינוק.
בוודאי שיש. כשדיברתי מקודם על קרצוף התינוק בסבון לזה התכוונתי קודם כל מעבר לשמן אמבט טבעי, אפשרי לקחת גרב כותנה נקייה למלא בשיבולת שועל טחונה ולשים במים. העמילן והחומרים המרגיעים של שיבולת השועל ירגיעו.

בנוסף את הקפלים שהם מועדים לפורענות אפשר לפדר במעט חימר לבן או אפילו קורנפלור. אם העור יבש משחה טבעית סמיכה. אם העור בוער ואלרגי להכין בכוס חליטת בבונג וכשהיא צוננת גם לשפוך למי האמבט. הילדים האלה הם ילדים חמים ולכן לא להלביש כבד, לדאוג שלא יזיעו.

7. מה הדרך לצרוך לבונה? הבנתי שחליטה של הגרגירים היא לא טובה… ואיך השמן לחיזוק הגוף בהריון? וכיצד לצרוך אותו?

הלבונה היא צמח אחד עם שני פנים. מצד אחד השמן האתרי של הלבונה הוא העדין שבעדינים, אבל השרף ששותים לא מתאים לכל אחד. אישית לא הייתי שותה.

8. יש משהו שיעזור לפיגמנטציה?

זה מחזיר אותנו לסימני לידה. הפתרון הוא למנוע, למנוע, למנוע. את הנעשה אין להשיב וגם אם תעשי פילינג תוקפני העור ישאר דק ופגיע.

9. מה אפשר לעשות לפטרייה בעור?
נסי את הדבר הבא – חומץ תפוחים טבעי פשוט למרוח עם צמר גפן ספוג או אפילו להתיז פעם בכמה זמן ולתת לזה להתייבש.
אם מדובר בפטרייה בפנים אז שמן קלנדולה גם מוצלח מאוד. לגבי פטרייה באזור האינטימי חשוב לדרוש בדיקה פלוס תרבית כי לא תמיד זו פטרייה ( לא לשים שם חומץ!!!) לפעמים שינוי הרכב ההפרשות גורם לצריבה מבחינת ארומתרפיה – סבון עם לבנדר גרניום ועץ התה.

10. מה טוב למרוח על הפטמות לפני הלידה ואחריה על מנת לא לדמם?
אני לפני לידה 4, עד היום לא הנקתי, מפחדת בגלל מה שעברתי אצל ילדיי הקודמים. אחרי הלידה השניה דיממתי בפטמות כבר ביום השני שלאחר הלידה וזה היה כאבי תופת שהבטחתי לעצמי לא להניק יותר. אני מאוד מאוד רוצה לנסות הפעם להניק. צריכה ללדת עוד שבוע פלוס מינוס. אם יש משהו שיכול לעזור לי ובזכותו אניק הפעם, אני אהיה ממש אסירת תודה.
בהחלט אפשרי. דיברתי על זה גם בתחילת השיחה. להתחיל למרוח משחה מזינה, לרכך ולהגמיש את העור כבר עכשיו לפני לידה. אחרי לידה לשמור על רוטינת מריחה אחרי כל הנקה. והכי חשוב לא למרוח שמן קוקוס על הפטמה.

לבנה, תודה רבה על המידע החשוב והמעשיר.

נשמח לקבל ממך כמה מילים לסיום וכמובן את כתובת האתר שלך לרכישה.

מוזמנות לרכוש בשמחה, וגם יש לכן קופון של 15% בקוד קופון PB5555 לרכישה ישירות באתר levanabynature.co.il

תודה לבנה. פתחת לנו צוהר לעולם ריחני וקסום מהסוג שפחות הכרנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *